joi, 22 decembrie 2016

12 parti inutile ale corpului uman

Unele părți ale corpului nu mai servesc la aproape nimic, ele fiind ''resturi'' rămase de la strămoșii noștri, în urma evoluției speciei noastre de-a lungul erelor. Revista americană Slate recenzează douăsprezece dintre aceste organe vestigiale, cu mențiunea că rolul unora dintre ele este încă cercetat și dezbătut de oamenii de știință. 
1. Măselele de minte 
Unii și-au scos deja măselele de minte, lucru normal deoarece acestea sunt inutile nefiind loc suficient pentru ele în gură. Conform cotidianului britanic The Independent, acestea ar fi servit strămoșilor noștri pentru a mesteca unele alimente, însă, în urma schimbării alimentației, maxilarele au suferit modificări în timp.
2. Mușchii auriculari 
Acești trei mușchi sunt situați în jurul pavilionului urechii. Singura problemă este că, spre deosebire de alte mamifere, nu știm să ne mișcăm urechile.


3. Amigdalele 
Aceste tonsile pot fi observate în spatele gâtului, la dreapta și la stânga. În mod normal, ele au rol de apărare contra germenilor, însă această funcție este atât de insignifiantă astăzi încât persoanele cărora, din diverse motive, le-au fost eliminate amigdalele nu prezintă riscuri bacteriologic.
4. Apedincele 
Utilitatea acestei protuberanțe aflate la intersecția intestinului subțire cu cel gros este dezbătută intens între două tabere — cei care susțin că acesta nu servește la nimic omului contemporan și cei potrivit cărora acest țesut ar fi util în lupta cu anumite bacterii intestinale asociate cu indigestii grave sau episoade diareice.
5. Tuberculul lui Darwin 
Această proeminență auriculară cartilaginoasă situată la marginea urechii reprezintă, de fapt, o anomalie congenitală.
6. Sfârcurile la bărbați 
Evident, bărbații nu pot produce lapte pentru a-și hrăni copiii. Și, totuși, au sfârcuri. Acest lucru se întâmplă deoarece în primele faze de dezvoltare ale fătului acesta nu are sex. Ulterior, testosteronul este cel care decide sexul fătului — fie masculin, fie feminin, potrivit Science ABC.
7. Plica semilunară 
Situată la marginea ochiului, aceasta nu are nici o utilitate pentru vedere.
8. Coccisul 
Această ''sudură'' de formă triunghiulară formată din patru vertebre, supranumită noadă, ar fi o ''rămășiță'' de pe vremea în care strămoșii noștri au avut coadă.
9. Sinusurile 
Rolul sinusurilor este și el intens dezbătut astăzi. Aparent, acestea nu ''servesc'' decât la acumularea mucusului și la declanșarea de infecții și dureri de cap. Însă unii cercetători susțin că sinusurile ajută la încălzirea și umidificarea aerului inhalat, un lucru determinant pentru forma craniului și pentru rezonanța vocii.
10. Părul 
Anterior, părul a ținut de cald strămoșilor noștri, potrivit The Independent, o utilitate care nu își mai găsește locul astăzi.
11. Vezica biliară 
Acest organ tubular situat în abdomen, chiar sub ficat, servește ca ''magazie'' pentru bilă în vederea utilizării acesteia în procesul digestiei. Însă reprezintă de multe ori cauza unor probleme, de la simple inflamații la cancer.
12. Mușchiul erector al firului de păr 
Acest mușchi situat la baza fiecărui fir de păr a servit în trecutul îndepărtat pentru a îi ajuta pe oameni să pară mai mari și mai voluminoși în fața pericolelor, așa cum se întâmplă în cazul animalelor care se zbârlesc atunci când se simt amenințate. 

joi, 1 decembrie 2016

Test psihologic "CELE MAI DIFICILE INTREBARI DE PE PAMANT"

Test psihologic "CELE MAI DIFICILE INTREBARI DE PE PAMANT"
În viață omul se confruntă cu situații dificile care, luate la un loc, determină soarta lui. La prima vedere, situațiile par a fi ireale. Însă, multe din ele se pot întîmpla în viață. Răspundeți la întrebări ținând cont de următoare condiție: odată aleasă, varianta de răspuns nu poate fi schimbată niciodată în viață. Însemnați cîte variante de a și b ați ales.
1.
a)Să întâlnești jumătatea ta, cu care să trăiești pînă la adînci bătrînețe.  
  b)O dată în viață să primești un miliard de lei

2.
a)Să schimbi oficial numele pe Hitler.
   b)Să nu mai guști niciodată nici o bucățică de ciocolată.

3.
 a)până la moarte să te refuzi de televizor, internet, calculator, și să nu poti folosi pentru internet nici calculatorul cuiva
b)să nu ai prieteni

4
a)să trăiești cu un om, care te schimba permanent, însă în care tu ai încredere
b)să trăiești cu cel ce îți este fidel, însă pe care tu îl schimbi

5.
a)să-ti sacrifici viața pentru alt om (aici aș adăuga o concretizare- pentru un om apropiat)
b) să-și sacrifice cineva viața pentru tine

6.
 a)să fii bolnav toată viața,
b)să omori 5 cățeluși mici și drăgălași

7.
a)să te refuzi de calculator și televizor pentru un an
b)să mănânci o săptămână numai muștar

8.
a)să stii data exactă a morții tale
b) să știi cauza sau circumstanțele morții tale

9.
a) să poți vedea viitorul
b) să poți călători în trecut

10.
a)să simți mirosuri neplăcute, pe care alții nu le simt
b) să emani mirosuri neplăcute, dar să nu le simți


Interpretarea rezultatelor

Cîte variante de a ai ales?

1-3-Epicurist. Epicur spunea- Fă totul ca viața să-ți reușească. Scopul tău- să-ți satisfaci dorințele, și nu neaparat pentru a lua ceva de la altul, ci pentru a-ți potoli suferințele.Însă, dacă ai luat 0-2 puncte, esti egoist. Îți croiești calea în viață cu coatele. E greu de presupus ce se va întâmpla dacă cineva se va pomeni cu tine pe o insulă izolată.

4-6-Gedonist. Ești puțin egoist, ca și majoriatea oamenilor. Uneori îți impui superioritatea, dar aceasta nu e sensul vieții tale. Numai uneori le amintești altora că exiști ca să nu te pomenești tot timpul jucând roluri secundare. Esti un membru onest al societății. Cu tine oamenii se simt confortabil. Poți sacrifica interesele proprii. Ai avut noroc de părinți care te-ai educat corect.

7-10 -Altruist. Ai inimă mare. Permanent faci sacrificii. Trăiești pentru alții.Unii demagogi afirmă, că ajutându-i pe cei slabi, intervenim în evoluția naturală a speciilor. Însă civilizația se dezvoltă în mare parte anume datorită altruiștilor. Datorită persoanelor ca tine, societatea progresează.