vineri, 25 august 2017

Un punct de vedere despre moștenirea intelectului

Oamenii de știință au efectuat prima cercetare genetică de proporții cu privire la această chestiune și au ajuns la concluzia că puterea inteligenței este moștenită de la mamă și nu de la tată, așa cum se credea anterior.
Astfel încât stereotipurile de gen care au existat timp de mai multe secole, sunt acum obligate să dispară.
Anume genele mamei, așa cum se dovedește, sunt direct responsabile pentru dezvoltarea cortexului cerebral, iar cele ale tatălui – pentru dezvoltarea sistemului limbic. Cu alte cuvinte, de la mama, ați luat inteligența iar de la tata – starea sa emoțională tipică.
Mai mult ca atât, alte cercetări au demonstrat că oamenii moștenesc intelectul de la mamă deoarece genele intelectului sunt localizate pe cromozomul X.
Însă există și alți factori.
Recent, cercetătorii de la Universitatea din Ulm din Germania au descoperit că genetica nu este singurul motiv al dezvoltării inteligenței. Există și alți factori care determină faptul că sunteți deștept sau nu.
Principalul factor suplimentar este gradul de atașament față de mamă, mai ales la vârsta de doi ani. Copiii care se jucau cu ei în mod regulat în jocuri complicate de recunoaștere a simbolurilor, în consecință crescând ajungeau mai inteligenți decât majoritatea colegilor lor.
Al doilea factor este iubirea. Dacă nevoile emoționale ale copiilor sub vârsta de 13 ani au fost satisfăcute aproape în întregime, în hipocampul lor s-au format cu 10% mai multe celule decât la cei care au fost depărtați emoțional de mama lor.
Acum, oamenii de știință susțin că inteligența depinde de genetică doar în proporție de 40-60%, iar restul de mediul înconjurător.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu